oniyevski bilgisayarın sağ aşağısından bağlantıyı kes bağlan yapınca hemen tekrar erişebiliyorum
Merhaba,
Ben de benzer bir sorunu yaşıyorum. Windows, iOS ve Android dahil olmak üzere çoğu cihazımda bu bağlantı kopmaları mevcut. İki farklı evde Keenetic cihazları kullanıyorum ve her iki yerde de aynı sorunla karşılaşıyorum.
Cihaz yapılandırmam şu şekilde:
• Birinci ev: Hopper DSL (ana cihaz) + Hero DSL (birbirine Ethernet ile bağlı mesh sistemli, DSL hattı)
• İkinci ev: Yeni nesil Hopper modeli (tek cihaz, fiber hattı)
Sorunu çözmek için denediğim bazı yöntemler şunlar:
• WPA2+WPA3 yerine sadece WPA2 kullanmak: Kopma oranı azaldı ancak tamamen ortadan kalkmadı.
• 2.4GHz ve 5GHz için ayrı ağlar oluşturmak: Aynı şekilde, kopmalar azaldı fakat devam etti.
• Wi-Fi kanalını DFS olmayan ve daha az yoğun kanallardan manuel seçmek: Etki etmedi.
Tüm Keenetic cihazlarımın ve bağlandığım istemcilerin yazılımları güncel. Kullandığım en eski cihaz bir iPhone 11.
İlginç bir şekilde, daha önce yalnızca Hero DSL kullandığım eski evimde bu tür bağlantı kopmaları yaşamıyordum. Sonraları taşındım ve Hopper modelleri yakın tarihlerde aldım. Bu da sorunun Hopper modellerine özgü bir durum olabileceğini düşündürüyor, ama sanmıyorum.
Bu sorun cihazları aldığım günden beri var, ancak forumlarda çok fazla benzer şikâyet görmedim. Belki farkında olmadan bir ayarı yanlış yapıyorumdur.
Varsa önerilerinizi memnuniyetle bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.