Merhaba;
Evimde yukarıda belirttiğim kablonet modemini kullanıcı adı & parola & vlan id olmadan yıllardır kullanmaktayım.
İnternet bağlantım 100 mbit dl / 20 mbit ul şeklinde.
Docsis 3.0 denen sistem mevcut. Yni bağlantı modeme fiber değil koaksiyel kablo ile giriyor.
Ancak bu sistem kullanıcı doğrulamasını kullanıcı ve parola ile değil modemin MAC ID' sine göre yapmakta.
Cumartesi günü bir adet Keenetic Viva modem edindim. Modemin ilk yazılım güncellemesini, Keenatic Viva Routera yandaki usb girişinden bağlı ve içinde simcard olan bir usb modemle yaptım.
Ancak evdeki Netmaster modemi bridge moduna alıp, onun sarı renkli portlarının birinden çıkan cat 5 (yada cat 6) kabloyu Keenetic modem' in mavi çerçeveli uplink portuna girip Keenetic Viva üzerinde web arayüzünden ilk kurulum sihirbazını çalıştırdıktan sonra ilgili adımları geçerken bağlantı tipini "Ethernet Kablosu ile ..." olarak seçip "mac adresini bilgisayardan kopyala [ki bu seçenek bu değil modemden kopyala olmalıydı, yanlış yazılmış üstelik kopyalamayı da söylediği gibi modemden değil bilgisayardan yapıyor ki bu yanlış) da desem, elle gir deyip netmaster modemin cmac id sini kendim elle de girsem, defaultta da bıraksam keenetic viva router hiçbir şekilde internet bağlantısını görmüyor ve son aşamadaki internet bağlantı tsti başarısızlıkla sonuçlanıyor.
Yardımınızı rica ediyorum, şimdiden herkese teşekkürler...