Kaynak
Keenetic Runner 4G LTE router ilgili bazı bilgiler ve ipuçları paylaşmak istiyorum.
Köyde yaşamaya başladım (Artvin, Arhavi, Balıklı) köyümüzde kablolu iletişim yok (10 sene önce vardı, karda direkler devrilmiş ve kablolar kopmuş, köylüde ihtiyaç duymamış böyle kalmış şimdi kablolu iletişim için müracatlarımız ülkenin ekonomik iflasının engeline takılıyor, ödenek Yok)
Çareyi sınırsız hatlı sim kartta buldum. TTL sayesinden mutlu mesut geçiniyorum.
Benzer durumda olanlara yardımım olursa ne ala.
İlk tavsiyem 4.1.7 frimware sürümüne geçmeleri. Bir senedir kullanıyorum ve kesinlikle en stabil ve kesintisiz sürüm bu. En çok WhatsApp video görüşmelerinde diğer sürümlerle arası dahaki fark anlaşılıyor, anlık takılmalar oluyor.
Geçen ay eşim Rusya'ya gitti ve yazlıkta kullanmak için aynı modemden aldık, aynı sorunu onda da yaşadık, uzaktan müdahale ile onuda 4.1.7sürüme aldım.
İkinci tavsiyem kendin yap 'yagi disk anten' , çok zamandır yapmayı planlıyordum geçen hafta yaptım ve çatıya taktım. Faydası ne oldu, B20 band 800mhz den B3 band 1800mhz'e geçti ve hızım 5 misli arttı.
Alel acele gecenin bir vakti tez canlıkla yaptığım, sadece şehir efsanesidir ama bir deneyeyim diye başladığım için özensiz oldu, şimdi daha kaliteli malzemeden daha milimetrik ayarlara yapıp B1 band 2100mhz'i yakalamıyı planlıyorum.
Bu antenin bir avantajı da uydu kablosu kullanıyor olması, kendi ince orjinal kabloları çok pahalı ve maliyetli. Hatta geçen sene 5mt kablolu iki harici anten aldım, hiç bir değer katmadı hatta biraz kayıp bile oldu. 2-3 bin çöpe gitti.
Anten ve modemle ilgili bir kaç resim paylaşacağım.
Antenle ilgili düzenleme: prof firmalardan destek almaya çalıştım bir çok firmayla temas kurdum e-mailler attım, biri oldukça yardımcı olmaya çalıştı ama B20 800mhz gördüğü için çok ile yaramayacağını söyledi. Bu öneriler oldukça maliyetli 15-20bin TL seviyesinde önerileridi tabiki nasıl kaçtığını bilemedim 😃