Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar. Forumda yeniyim ancak çok vaktim olmadığından konulara hızlıca baktım ancak istediğim cevabı bulamadım sanırım.
Normalde Vodafone Net evde internet kullanıyorum Türk Telekom alt yapısı ile ancak üst sokaktaki yol çalışması sebebi ile kablolar kesilmiş. Bugün itibari ile 11 gündür internetim yok. Böyle olunca da ücretsiz cayma hakkı kazandım. Binada Türk Telekom, Vodafone Net kullanıcılarının tamamının interneti kesik ve onarım ile ilgili ne zaman aksiyon alınacak bilmiyorum, konuyu CİMER'e bile aktardık. Size sorum şu olacak 3 hafta önce CS2 gibi online oyunlar oynadığım için Kneetic Hopper AX1800 modem alıp Qos ile yükleme indirme sınırları ayarlarım sonucu bufferbloat testlerimde ve buna bağlı oyun içi performansta müthiş artışlar elde etmiştim. Şimdi kablonete geçsem elimdeki bu modem ağdaki paketleri önceliklendirme vb. işlemleri kablonet modemi üzerinden de sağlıklı şekilde yapabilir mi? Yoksa kablonetin verdiği modem en fazla ne sağlayabiliyorsa Kneetic modemim de en fazla bunu mu sağlayabilir? Yani arıza 28 Mart 2026 tarihinde çözülecek şeklinde görülüyor. Bu tarihe kadar kablonete geçmek mantıklı mıdır?
Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.