Merhaba,
Yaklaşık 4 aydır Keenetic router'ımı, Ubee EVW32C-0V DOCSIS 3.0 modemi bridge modunda kullanarak internete çıkıyorum. İlk aylarda ara sıra yaşadığım sorun son birkaç gündür ciddi şekilde sıklaştı.
Sorun iki farklı şekilde ortaya çıkıyor:
Bazen internet birkaç dakika boyunca sürekli gidip geliyor, sonra kendiliğinden düzeliyor.
Bazen ise bağlantı tamamen gidiyor ve kendiliğinden geri gelmiyor. Bu durumda Wi-Fi ağı da kayboluyor, Ethernet bağlı PC'den 192.168.1.1 adresindeki Keenetic'e bile ulaşamıyorum. Ping %100 packet loss veriyor. Ubee'nin Power/DS/US/Online ışıkları yanmaya devam ederken, Ubee ile Keenetic arasındaki Ethernet portunun link LED'i sönüyor.
İlginç olan, bu ikinci durumda Ubee/DOCSIS modemi yeniden başlatmama gerek kalmıyor. Yalnızca Keenetic'in adaptörünü çıkarıp yaklaşık 30 saniye sonra tekrar taktığımda Wi-Fi, LAN ve internet tamamen geri geliyor.
Keenetic'ten sistem günlüğü ve self-test de aldım. Normal çalıştığı sırada CPU/RAM veya bağlantı tablosunun dolması gibi belirgin bir problem göremedik. WAN bağlantısı da açılışta 1000 Mbps Full Duplex olarak kuruluyor.
Ayrıca HetrixTools ile bağlantımı 1 dakikalık aralıklarla dışarıdan izliyorum. Bazen kısa süreli gidip gelmeler sırasında HetrixTools da bağlantıyı DOWN olarak algılıyor. Yani sorun yalnızca Windows'un internet durum göstergesi gibi görünmüyor.
Sizce burada öncelikle Keenetic cihazı/adaptörü, firmware, WAN portu veya Ubee-Keenetic arasındaki Ethernet bağlantısından hangisinden şüphelenmeliyim? Benzer sorunu yaşayan oldu mu? Cihaz henüz 4 aylık olduğu için donanımsal arıza ihtimali varsa garantiye göndermeyi de düşünüyorum.
Self-test ve sistem günlüğü elimde. Gerekirse paylaşabilirim