Keenetic Hopper DSL, ev ve küçük ölçekli kobi kullanımları için gayet yeterli olmasının yanı sıra güçlü donanım özellikleriyle, yüksek donanım gerektiren ağ ortamları içinde son derece yeterli bir seçenek. 900MHz çift çekirdekli işlemciye 256MB DDR3 Ram belleğe sahip. Bu özellikleri sayesinde torrent istemcisi, asimetrik hız sınırlama, VPN gibi önemli ve zorlu ağ görevlerini kolaylıkla halledebiliyor.
Wi-Fi 6 teknolojisine sahip Keenetic Hopper DSL hem 2.4 GHz hem de 5 GHz dualband yayın yapabiliyor. Eş zamanlı olarak 1800Mbps’ye kadar Wi-Fi hızlarına erişebiliyor. Çok kullanıcılı, yüksek yoğunluklu Wi-Fi gerektiren ortamlarda gecikmelerin azalmasını ve daha fazla verinin daha kısa sürede iletilmesini sağlayan MI-MIMO ve OFDMA gibi özelliklere de sahip. Eski istemci cihazların genel ağ performansını azaltmasını engelleyen Airtime fairness ve sinyallerin doğrudan ilgili istemci cihaza yoğunlaşmasını sağlayan Beamforming teknolojileri de Hopper DSL’de bulunuyor. Tüm bunları ise cihazda bulunan her biri 5dBi güce sahip yönlenebilir 4 adet anten ile gerçekleştiriyor...
Keenetic Hopper DSL, Supervectoring DSL ile 300Mbps’ye kadar VDSL/ADSL bağlantıları destekliyor. DSL hattınızda kararsızlık ya da hız problemleri varsa KeeneticOS’te DSL ayarlarını optimize edebilme ve SNR margin gibi gelişmiş özellikler bulunuyor. SNR margin ayarlarını değiştirerek hattının hızı ve kararlılığı arasında ayar yapabiliyorsun. Böylece yaşadığın kararsızlık ya da hız problemini çözebiliyorsun. Diğer kıymetli özellik ise bağlantı istatistiklerini derleyebiliyorsun ve problem yaşaman durumunda Keenetic Destek ekibiyle bu değerleri paylaşabiliyorsun.
Cihazda bulunan 4adet gigabit ethernet portları gigabit hızda fiber internet kullanabilmene imkân tanıyor. İstenirse DSL bağlantısının yanında fiber internetler ethernet portu üzerinden yedekleme veya eş zamanlı olarak kullanılabiliyor. Keenetic modellerinde ethernet portlarının yönlendirilebilir olması, genişbant fiber internetini sonlandırmak için kullanabileceğin gibi dilenirse oyun bilgisayarı, playstation veya Smart Tv gibi kablolu ağ cihazların internet bağlantısı için de kullanılabilir. Yük dengeleme ve failover özellikleri sayesinde ana DSL bağlantısının yanında iki farklı fiber ethernet bağlantıyı yedeklilik ya da dengeleme için kullanabilir...
Keenetic Hopper DSL modeli, diğer tüm Keenetic modelleri gibi birden çok VPN protokolünü destekliyor. SSTP VPN, IPSec VPN, PPTP VPN, L2TP VPN, Open VPN ve Wiregurad VPN gibi VPN seçeneklerinden uygun olan seçilerek VPN bağlantısı istemci ya da sunucu olarak kurulabilir.
Tüm Keenetic cihazlarında bulunan Keenetic Mesh Wi-Fi sistemi Keenetic Hopper DSL modelinde de bulunuyor. Keenetic cihazların sahip olduğu 802.11k/r/v protokolü sayesinde birden fazla veya dualband özellikli Keenetic cihazları, istemci cihazları aynı Wi-Fi ağ adı ile tüm evde kesintisiz dolaşım yapmanı sağlıyor.
Keenetic Hopper DSL, Ağ segmentasyonu ve izolasyonu, WPA3 protokolü, DoS saldırılarına karşı SPI güvenlik duvarı ve ebeveyn kontrol yazılımı gibi gelişmiş güvenlik önemlerine de sahip. Gelişmiş güvenlik duvarı özellikleri bulunan cihazın koruması, port temelli, istemci temelli, arayüz temelli olarak arttırılabiliyor. SafeDNS, NextDNS gibi ebeveyn kontrol yazılımlarıyla, çocukların zararlı sitelere erişimi kolaylıkla engellenebiliyor. Gömülü olarak bulunan Adguard reklam engelleme servisi kullanılarak da kolaylıkla reklamları engelleyebilirsin.
Keenetic’i diğer modem/router üreticilerinden ayıran en önemli özelliklerinden biri olan KeeneticOs, Keenetic Hopper DSL modelinde de bulunuyor. KeeneticOS’un bulut temelli olması, sürekli ve düzenli olarak güncelleme alması, istenilen özelliklerin kolaylıkla eklenip çıkarılabilmesi kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyor...
Keenetic Hopper DSL modelinde, KeeneticOS bulut temelli yazılımı ile IntelliQoS, Uygulama Trafik Analizörü, Asimetrik bantgenişliği, Wi-Fi Monitör gibi özellikler bileşen olarak eklenebiliyor. Bu özellikler sayesinde kablolu ve kablosuz ağ cihazlarını tek tek ya da profiller olarak yönetebiliyorsun. Bağlı cihazlarınızda kullanılan uygulamaları analiz etme imkânı tanıyan uygulama trafik analizörü, istemci cihazlarınla en çok hangi uygulamaları kullandığını öğrenmene yardımcı oluyor. IntelliQoS özelliği sayesindeyse cihazlarına istediğin cihaz profillerini atayabiliyorsun.
Keenetic Hopper DSL, USB3.0 portu ve KeeneticOS bulut temelli yazılımı ile çok güzel özelliklere sahip olmuş. KeeneticOS yazılımının sunduğu KeenDNS ve WebDAV protokolü desteği ile kendine ait ücretsiz sahip olabileceğin bir KeenDNS adresine kaydolabiliyorsun. Böylece dünya üzerinde nerede olursan ol cihazının web arayüzüne erişebiliyorsun. Web arayüzüne erişebildiğin gibi dilersen USB belleğinde bulunan dosyalara da erişebiliyorsun. Bu özellik sayesinde kendi bulut sunucunu kurabiliyorsun. Nasıl olduğunu yazının devamında anlatacağım.
Keenetic Hopper DSL cihazını dilersen mobil uygulamadan da yönetebilirsin. Web üzerinde yaptığın ne kadar işlem varsa hepsini kolaylıkla uygulama içerisinde halledebilirsin. Aynı zamanda sevdiklerinin cihazlarını de ekleyerek yönetebilirsin...
(Paylaşım Düzenleme yapılarak alıntılanmıştır...)