Yönlendiriciyi (Router) web sitenizden Keenetic Recovery Utility ile geri yüklemeyi denedim ancak kurtarma işlemi bir nedenden dolayı gerçekleşmedi. Cihazımda KeeneticOS'u geri yüklemenin başka bir yolu var mı ?
Keenetic Recovery yardımcı programını kullanarak yönlendiricinizin işletim sistemini (donanım yazılımını) kurtaramıyorsanız, aşağıdaki kurtarma yöntemini denemenizi öneririz.
Önemli! Belirtilen yönlendirici kurtarma yöntemi ileri düzey kullanıcılar içindir.
Açıklanan yöntemi zor bulursanız ve aşağıdaki prosedürü gerçekleştirmek için yeterli bilgi ve deneyime sahip değilseniz, Keenetic yönlendiricinizdeki aygıt yazılımını geri yüklemek için özel bir yardımcı program kullanmanızı öneririz ( talimatlar için KeeneticOS kurtarma makalesine bakın). Yardımcı program, sıradan bir kullanıcının aygıt yazılımını geri yüklemesi için kolay ve net bir yol sağlar. Yardımcı programdaki önerileri kesinlikle uygulamanız gerekir.
İndirme Merkezi → Dosyalar'dan Keenetic Recovery yardımcı programı arşivini indirin . Ürün yazılımını geri yüklemek için kullanılacak Keenetic modeliniz için belirli arşivi seçin.
Yardımcı program dosyasını açın ve fw alt klasörüne gidin . Bu klasör, belirli model için aygıt yazılımı dosyasını içerir. Aygıt yazılımı dosyasının bir bin uzantısı (ikili dosya) vardır. İstenen dosyayı adından belirleyebilirsiniz.
Örneğin, KN-2610_recovery.bin dosyası Keenetic Giant içindir, KN-1810_recovery.bin dosyası Keenetic Titan içindir, vb.
Bilgisayarınıza tftpd32 gibi bir TFTP sunucusunu indirip kurun .
Modelinize ait donanım yazılımı dosyasını (bin dosyası) kurulu TFTP sunucusunun klasörüne koyun (varsayılan klasör C:\Program Files\Tftpd32'dir).
TFTP sunucusunu çalıştırın.
Önemli! Yazılım geri yüklenirken, sunucuyu engelleyebileceğinden, bilgisayarınızdaki Windows Güvenlik Duvarı'nı ve anti-virüs yazılımını geçici olarak devre dışı bırakmanız gerekir.
- Bilgisayarınızı bir Ethernet kablosuyla Keenetic LAN portlarından birine bağlayın (yönlendirici İnternet'e bağlı olmamalıdır!).
Bilgisayarın ağ bağdaştırıcısında IP adresini manuel olarak 192.168.1.2'ye , alt ağ maskesini ise 255.255.255.0'a ayarlayın .
Bilgisayarınızda IP adresinin Windows işletim sisteminizin sürümüne bağlı olarak manuel olarak nasıl ayarlanacağı hakkında daha fazla bilgi için bu makalenin sonundaki Not'a bakın.
Ayrıca, TFTP istemci bileşeninin Windows Vista/7/8'de varsayılan olarak yüklenmediğini unutmayın. Bu hizmeti Windows Vista/7/8/10'da yükleme ve başlatma hakkında bilgi için Windows'da Telnet ve TFTP'yi Etkinleştirme konusuna bakın .
Reset (Sıfırlama) düğmesini basılı tutun ve yönlendiricinin gücünü açın.
Yönlendirici üzerindeki Durum LED'i yanıp sönmeye başladığında Sıfırlama düğmesini bırakın.
KeeneticOS'u geri yüklemeden kurtarma modundan çıkmak için cihazı yeniden başlatın.
Keenetic, aygıt yazılımının bulunduğu dosyayı TFTP sunucusundan almalı ve bunu kalıcı belleğe yazmalıdır.
Yaklaşık 5-7 dakika içinde cihazınız yeniden başlatılacak ve yeni yazılımla çalışmaya hazır hale gelecektir.
Ağ bağdaştırıcısını yönlendiriciden otomatik olarak bir IP adresi alacak şekilde yapılandırın. Windows'da ağ bağdaştırıcısı ayarlarını yönlendiriciden otomatik olarak bir IP adresi alacak şekilde nasıl değiştireceğiniz hakkında bilgi için bkz: Windows'da ağ bağdaştırıcısı ayarlarını yönlendiriciden otomatik olarak bir IP adresi alacak şekilde nasıl değiştirirsiniz?
Bu, aygıt yazılımının geri yüklenmesini tamamlar.
Önemli! İşletim sistemini geri yükledikten sonra, kasadaki Reset (Sıfırla) düğmesini kullanarak yönlendiriciyi fabrika ayarlarına sıfırlamanızı öneririz . Bu, yönlendiricinin doğru çalışması için gereklidir çünkü kurtarma sırasında yüklenen yapılandırma farklı bir işletim sistemi sürümüne ve farklı bir bileşen setine sahip olabilir ve bu durumda yönlendirici yapılandırması her zaman doğru şekilde işlenmeyebilir. Ayrıca Keenetic Recovery yardımcı programını kullanarak bir yönlendirici işletim sistemi geri yüklemesi gerçekleştirebilir, ardından yönlendiriciyi en son yazılım sürümüne güncelleyebilir ve ardından yönlendiriciyi fabrika ayarlarına sıfırladığınızdan emin olabilirsiniz. Daha sonra yönlendiricinizi yapılandırın.
Not
Bilgisayarınızda IP adresini ayarlamak için şuraya gidin:
Windows XP : Denetim Masası > Ağ Bağlantıları > Yerel Alan Bağlantısı (Özellikler) > İnternet Protokolü TCP\IP (Özellikler);
Windows Vista : Denetim Masası > Ağ Kurulumu > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Ağ Bağlantılarını Yönet > Yerel Alan Bağlantısı (Özellikler) > İnternet Protokolü TCP\IPv4 (Özellikler);
Windows 7/8/10 : Denetim Masası > Ağ ve İnternet > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştir > Yerel Alan Bağlantısı (Özellikler) > İnternet Protokolü TCP\IPv4 (Özellikler).
Bu bilgiler dilimize çevirilmiş olup Kaynak gösterilmeden kopyalanması yasaktır...