Yönlendiriciniz (Router) önyükleme yapmazsa, Durum LED'i sürekli yanıp sönüyorsa, cihaz döngüsel olarak yeniden başlatılıyorsa, dahili ağ anahtarı veya Wi-Fi modülü çalışmayı durduruyorsa ve yönlendiricinin işletim sistemi arızası olabilir.
Cihazı kendiniz geri yüklemek için Keenetic Kurtarma Yardımcı Programını kullanmayı deneyin.
Bu yardımcı program Windows bilgisayarlarda çalışmak üzere tasarlanmıştır ve en son Keenetic modellerini destekler :
KN-1010, KN-1011
KN-1110, KN-1111, KN-1112
KN-1210, KN-1211
KN-1610, KN-1611, KN-1613
KN-1710, KN-1711, KN-1713
KN-1810, KN-1811
KN-1910, KN-1912
KN-2110, KN-2111, KN-2112
KN-2210, KN-2211
KN-3210, KN-3310, KN-3410
KN-3211, KN-3311, KN-3411
KN-2310, KN-2311
KN-2410
KN-2610
KN-2810
KN-2910
KN-3010, KN-3012
KN-3510
KN-3610
KN-3710
KN-3810
Modelinize özel Keenetic Recovery Utility'yi indirin (tam model adı kasanın arka etiketinde bulunabilir).
Ürünlerin Recovery dosyalarını ve Yardımcı programı İndirme Merkezi'nden indirilebilir.
Önemli! Yardımcı programın düzgün çalışması için, KeeneticOS geri yüklenirken bilgisayarınızdaki Windows Güvenlik Duvarı'nı ve herhangi bir antivirüs yazılımını geçici olarak devre dışı bırakmalısınız, çünkü bunlar programın çalışmasını engelleyebilir. Örneğin, Windows 10'da 'Denetim Masası' > 'Sistem ve Güvenlik' > 'Windows Defender Güvenlik Duvarı'na gidin, 'Windows Defender Güvenlik Duvarını Kapat'a tıklayın ve güvenlik duvarını devre dışı bırakın:
Yardımcı programı çalıştırmak için öncelikle zip arşivini açın ve ardından krutil.exe dosyasını çalıştırın.
Aşağıdaki adımları takip et:
- Yönlendiriciyi kapatın ve tüm ağ kablolarını çıkarın.
- Bilgisayarınızı bir Ethernet kablosuyla yönlendiricideki 'Ev Ağı' bağlantı noktalarından birine bağlayın.
- Yönlendiricideki 'Sıfırla' düğmesine basın ve basılı tutarken yönlendiricinin gücünü açın.
- Yönlendiricideki 'Durum' LED'i yanıp sönmeye başladığında 'Sıfırla' düğmesini bırakın.
Kurtarma işlemi birkaç saniye sonra otomatik olarak başlayacaktır.
Herhangi bir nedenle yardımcı programı kullanarak sistem geri yükleme işlemini gerçekleştiremiyorsanız, KeeneticOS kurtarma (ileri düzey kullanıcılar için) makalesinde sunulan başka bir yöntemi deneyebilirsiniz .
Önemli! Yönlendirici işletim sistemini geri yükledikten sonra, kasadaki Sıfırla düğmesini kullanarak yönlendiriciyi fabrika varsayılanlarına sıfırlamanızı öneririz . Bu, yönlendiricinin düzgün çalışması için gereklidir ve kurtarma sırasında yüklenen yapının farklı bir işletim sistemi sürümüne, farklı bir bileşen setine sahip olması ve bu durumda yönlendirici yapılandırmasının her zaman doğru şekilde işlenmemiş olması nedeniyledir. Ayrıca, Keenetic Recovery yardımcı programını kullanarak yönlendiricinizin sistem geri yüklemesini gerçekleştirebilir, ardından yönlendiriciyi en son işletim sistemi sürümüne güncelleyebilir ve ardından fabrika ayarlarına sıfırladığınızdan emin olabilirsiniz. Daha sonra yönlendiricinizi ayarlayın.
Bu bilgiler dilimize çevirilmiş olup Kaynak gösterilmeden kopyalanması yasaktır...