Arızaya karşı güvenli yapılandırma modu, Keenetic'inizi uzaktan yönetirken kazara bağlantı kaybını önlemeye yardımcı olur. Desteklenen yönetim araçları komut satırı arayüzü (web CLI, telnet veya ssh protokolleri üzerinden erişilir), web arayüzü, Keenetic mobil uygulaması ve Keenetic RMM bulut yazılımıdır.
Varsayılan olarak, arıza güvenli modu devre dışıdır. Arıza güvenli yapılandırma modu devre dışı bırakıldığında, sistem web arayüzü üzerinden yapılan tüm yapılandırma değişikliklerini 'Kaydet' düğmesine tıkladığınızda hemen başlangıç yapılandırmasına kaydeder.
Web arayüzü üzerinden arıza güvenli yapılandırma modunu etkinleştirmek için, menünün Yönetim bölümündeki 'Sistem ayarları'na gidin ve açmak için geçiş düğmesine tıklayın.
Arıza güvenli modunda Keenetic ayarlarını değiştirirseniz, yeni yapılandırmanız geçerli olur ancak başlangıç yapılandırması değiştirilmeden kalır. 3 dakikalık geri sayım zamanlayıcısı başlar ve kaydedilmemiş değişiklikleri hatırlatan bir istem görürsünüz.
Not: Kolaylık sağlamak için, hataya karşı koruma istemini web arayüzü sayfasında taşıyabilirsiniz.
Ayarların uygulanması yönetim oturumu içinde bağlantı kaybına neden olursa, cihaz üç dakikalık zamanlayıcının süresi dolduktan sonra yeniden başlatılır ve böylece son kaydedilen başlatma yapılandırması geri yüklenir.
Not: Birden fazla yönetim oturumu aynı anda çalışıyorsa, yeniden başlatma yalnızca kurulan tüm yönetim oturumları bağlantısını kaybettiğinde gerçekleşir.
Keenetic'inizin başlangıç yapılandırma dosyasına geçerli olarak uygulanan yapılandırmayı kaydetmek için arızaya karşı güvenli yapılandırma isteminde Kaydet düğmesine tıklayın. Onay iletişim kutusu görünecek ve başlangıç yapılandırma dosyasındaki değişiklikleri kaydetmenize veya ayarları düzenlemeye devam etmenize olanak tanıyacaktır. Başlangıç yapılandırması güncellendiğinde zamanlayıcı durur ve arızaya karşı güvenli istem kaybolur.
Uygulanan yapılandırmayı geri almak istiyorsanız, güvenli yapılandırma isteminde 'Geri Al' düğmesine tıklayın. Onay iletişim kutusu görünecek ve değişiklikleri geri almak veya ayarları düzenlemeye devam etmek için cihazı yeniden başlatmanıza olanak tanıyacaktır.
İpucu: Web arayüzü üzerinden arıza güvenli modunu etkinleştirmek, arıza güvenli zamanlayıcısını her zaman 180 saniyeye ayarlar. Gerekirse, sistem yapılandırması arıza güvenli zamanlayıcısı yeniden başlatma komutunu vererek komut satırı arayüzünü kullanarak arıza güvenli zamanlayıcısını 60 saniye ile 86400 saniye (1 dakika ile 1 gün) arasına ayarlayabilirsiniz.
Örneğin, zamanlayıcıyı 5 dakikaya ayarlamak için şu komutu gönderin:
(config)> system configuration fail-safe timer reboot 300
Core::System::Mtd::ConfigStorage: Enabled a 300-second fail-safe "reboot" timer