İnternet bağlantısı mevcutsa Keenetic yönlendiricinizin işletim sistemini web arayüzü üzerinden güncellemeniz önerilir. Güncellemeden sonra cihazınızda işletim sisteminin en güncel sürümü yüklü olacaktır. Ayrıntılı bir KeeneticOS güncelleme prosedürü için lütfen KeeneticOS'u web arayüzünden güncelleme talimatına bakın .
Aşağıda, yönlendiriciyi İnternete bağlamadan (yani çevrimdışı) önceden indirilmiş bir sistem dosyası aracılığıyla Keenetic işletim sisteminin manuel olarak güncellenmesine dair bir örnek gösterilmektedir.
Keenetic yönlendiricilerin farklı modelleri için tüm işletim sistemi dosyaları web sitemizdeki İndirme Merkezi bölümünde yer almaktadır.
Cihaz modelinizi seçin, seçilen model için 'Dosyaları indir' sayfası görünecektir. Orada zip arşivlerinde bin uzantılı sistem dosyalarını bulacaksınız.
Önemli! 'İndirme Merkezi' bölümü önerilen bileşen setine sahip KeeneticOS dosyalarını içerir. İnternet bağlantınız varsa sistem güncellemesinden sonra sistem bileşenlerini değiştirmeniz mümkündür.
KeeneticOS'u güncellemek için 'Sistem ayarları' sayfasına gidin. 'Sistem dosyaları' bölümünde 'donanım yazılımı'na tıklayın.
Daha sonra 'Dosyayı değiştir' butonuna tıklayın.
Açılan pencerede, cihazınız için sistem dosyasının konumunu belirtin ('bin' uzantılı dosya). Öncelikle sistem dosyasını zip arşivinden çıkarmalısınız.
Sistem dosyası Keenetic yönlendiriciye yüklenecektir.
Önemli! Güncelleme işlemi sırasında gücü kapatmayın!
Güncelleme işlemi tamamlandığında, Keenetic'iniz otomatik olarak yeniden başlatılacak ve ardından tekrar kullanıma hazır olacaktır. Web arayüzü yaklaşık 1-2 dakika boyunca kullanılamayacaktır.
Daha sonra, 'Sistem panosu' sayfasında, işletim sistemi sürümünün değiştiğinden emin olun. 'Sistem hakkında' bilgi panelinde gösterilir.
Not: Herhangi bir Keenetic yönlendirici, sorunsuz yükseltmeleri garantilemek için KeeneticOS'nin etkin ve yedek görüntülerine sahip çift flaş belleğe sahiptir. Cihaz önce yedekleme bölümünde yazılım görüntüsünü indirir, kaydeder ve bütünlüğünü kontrol eder. Keenetic cihazı daha sonra yazılımı yazacak ve KeeneticOS'nin güncellenmiş sürümüyle yeniden başlatılacaktır. İnternet erişimi yalnızca ünite yeniden başlatılırken kısa bir süre kesintiye uğrayacaktır.
İpuçları:
Herhangi bir nedenle işletim sistemini yükleyemiyorsanız lütfen Bileşen Yükleme ve KeeneticOS'u Yükseltme Hakkında Sıkça Sorulan Sorular makalesine bakın .
Aynı prosedürü Apple mobil cihazınızdan da gerçekleştirebilirsiniz. Daha fazla bilgi için lütfen iPhone/iPad'den KeeneticOS'u bir sistem dosyası aracılığıyla nasıl güncellerim? talimatına bakın.