Kurulu bileşenler kümesine sahip KeeneticOS işletim sistemi, Keenetic yönlendiricilerde bir aygıt yazılımı dosyası olarak saklanır. Bir bilgisayara veya herhangi bir sürücüye kaydedilebilir ve gerekirse bir cihaza yüklenebilir. Belirli bir KeeneticOS sürümünü yedeklemek ve kurtarmak için kullanışlıdır.
İpucu: Keenetic yönlendiriciyi kurduktan ve düzgün çalıştığından emin olduktan sonra işletim sistemi dosyasını yedeklemenizi öneririz. Bundan sonra, yönlendiricinizdeki KeeneticOS sürümlerini kolayca güncelleyebilir ve gerekirse önceki sürüme geri dönebilirsiniz.
İşletim sistemi dosyasını kaydetmek için web arayüzünün 'Genel sistem ayarları' sayfasına gidin . 'Sistem dosyaları' bölümünde yönlendiricinizi yönetmek için kullanılan dosyaları bulabilirsiniz.
'Firmware' girişine ve ardından 'Bilgisayara kaydet' düğmesine tıklayın. Web tarayıcınız yönlendiricinin firmware dosyasını (.bin uzantılı bir dosya) indirecektir. Save File penceresi görünürse, konumu (dosyanın kaydedileceği klasör) belirtin ve 'Save' veya 'OK'e tıklayın. Varsayılan olarak, dosya adı cihaz modelini ve KeeneticOS işletim sisteminin tam sürümünü içerir (örneğin, KN-1711_preview_3.06.A.3.0-1_firmware.bin).
Önceden kaydedilmiş bir firmware dosyasının yedek kopyasını kullanarak, KeeneticOS'un belirli bir sürümünü geri yükleyebilirsiniz. Bunu yapmak için, 'Dosyayı değiştir' düğmesine tıklayın ve firmware dosyasının yolunu belirtin.
İpucu: Yönlendirici ayarlarını geri yükleyebilmek için işletim sistemi dosyasına ek olarak startup-config dosyasını da bilgisayarınıza kaydedin.
Bu, şu kılavuzda ayrıntılı olarak gösterilmiştir: USB depolama aygıtına Entware depo sistemi paketlerini yükleme .
Not: Ayrıca bazı modellerde OPKG Entware'i router'ın NAND belleğinin UBIFS dosya sistemindeki bir bölüme, yani router'ın dahili belleğine yazmak mümkündür: OPKG Entware'i router'ın dahili belleğine kurmak .