Temel olarak KN-2012 model numaralı yeni versiyonda portlardan birisi 1Gbit hızına çıkarılmış ve KeeneticOS içerisine IntelliQoS 2.0 özelliği eklenmiş.

Bu 2 değişiklik dışında her iki ürün de aynı özelliklere sahip.

Resmi site karşılaştırma linki :

Bu yeni model Omni Dsl biraz ilginç olmuş, cihaza Gigabit port üzerinden 1000 Mbit verebiliyoruz, ama Ethernet ile 100, Wifi ile de taş çatlasa 60 -70 Mbit alabiliyoruz. Keşke 2 port Gigabit olsaydı da bilgisayara en azından 1000 giderdi.

toreador Keenetic insanların alım gücücün düşük olduğunu biliyor, bak ben 2 yakın arkadaşıma Keenetic önerdim, Gigabit model tavsiye etmeme rağmen onlar daha ucuzunu istedi ve eski nesil Omni DSL aldılar, ve çok memnunlar, bu Arkadaşlarımın ikisi de yayıncı, eskiden yayın sırasında pingleri 25-30 olurken şimdi pingleri 10'un altında.
    Şunu kavramak gerekiyor, VDSL internet olan yerde neredeyse hiçbir zaman Gigabit porta ihtiyaç duyulmuyor, insanlara Fast Ethernet yetiyor çünkü zaten alt yapıları 50-60 Mbit kaldırıyor.
    Localde veri aktarımı yapan 1/1000 bile değildir, modemdeki USB ile dosya paylaşıldığını bilen insanı mumla ararsınız.

6 gün sonra

KN-2011 ile devam ediyorum şu anda performans olarak şu anlık yeterli

toreador Yakında kalmaz 😃
    Değişik bir ürün gamı gelebilir. 2025 2026

xahve Aslında cihaz şu amaç için çok güzel iş görüyor ki benim de müşterilerim var.

DSL hat var ve sonra firewall. Koy firewall önüne gigabit porttan çık firewall'a.
    Lokal ağın gigabit olsun. Bu şekilde VPN hizmetini çatır çatır kullanan müşterim var.

KYTECHNGAMING ilk kullanım senaryom öyleydi benim de

Omni DSL + Viva yapmıştım, omni dsl sadece hattı sağlıyordu, sonra fibere geçince vivadan devam ettim onu aradan çıkarıp

5 ay sonra
      7 ay sonra